dimecres, 6 d’agost del 2008

Des de Hanoi




Hola Familia!!!

Ja som a Hanoi! Sabem que vam dir que escriuriem mes des de l'illa de Cat Ba, pero un dia perque no anava internet i l'altre perque no hi havia electricitat, ens hem quedat sense poder explicar res. Be, comencarem una mica enrere, ja que quasi no us hem pogut explicar res.
A veure, despres d'haver anat a Hoi An i als temples Cham de My Son (excrusio que vam fer en moto), i d'haver estat a la platja de Cau Dai, vam agafar el bus cap a Hue.
Hue, ens ha encantat, hi hem estat dos dies. El primer vam recorrer la ciutat. Vam anar a veure el recinte imperial, la ciutadella, i un mercat que ens va agradara molt! Fins i tot hi vam veure granotes, pero primer les vam veure amb pell, i despres sense pell ni cap i encara es movien!!! Molt fort! Des del mercat vam agafar una barqueta pel riu i ens vam apropar a un grup de barques-casa, amb gabies pels animals sobre l'aigua, amb nens sols portant barques, ... ja us ensenyarem les fotos.
El segon dia e Hue vam fer una excursio en barca pel Riu Perfum, i vam visitar les tombes de diversos emperadors; la de Tu Duc, la de Minh Manh, i un parell mes que ara no recordem.
Havent fet aixo vam agafar un autobus durant tota la nit fins a Ninh Binh. No era un autobus normal, era un Sleeping Bus (Bus per dormir), on de cada dos files de seients en fan una, i es converteixen en semi-llits, molt curios.
A Ninh Binh, vam llogar una moto, i vam anar a fer una excursio en barca per Tam Coc, on el riu atravessa camps d'arros enmig de muntanyes de roca que sembla que surtin d'aquests. Despres vam anar a Hoa Lu, i tot i que ens vam perdre una mica, finalment ho vam trobar. Era un poblet, des del qual vam pujar una muntanyeta per veure la vista.
A la tarda vam anar tirant amb la moto cap al Parc Nacional de Cuc Phuong. Es un parc, que es al bell mig de la selva. Vam fer nit en un "hotel" del centre del parc. Semblava una mica cutre, i fins i tot de l'hotel al restaurant hi haviem d'anar en moto. Vam tenir una sorpresa pero, sense voler-ho ens vam veure immersos en la celebracio del 40 aniversari d'un dels empleats del parc, i ens van oferir menjar, i beure una mena de licor de pressec.
El dia seguent ens vam llevar aviat per passejar unes tres hores per un recorregut establert dins del parc. La selva era preciosa, amb arbres i aranyes enormes. La selva era molt densa.
A la tarda vam anar a veure el poble flotant de Kenh Ga (Canal del Gall).
Ens vam dirigir cap a Haiphong. (Voliem anar a Ciutat Halong, pero per diversos contratemps, ens vam haver de quedar a Haiphong). A Haiphong hi vam arribar de nit, i estavem en un hotel enmig d'una zona plena de locals de Thai Massage (suposem que prostitucio).
Marxem rapid al mati cap a Ciutat Halong, o Bai Chay, des d'on al migdia agafem un vaixell turistic per la Badia de Halong, fins a l'illa de Cat Ba, que es on passarem la nit.
Al mati, com ja va sent habitual, lloguem una moto, i ens disposem a recorrer l'illa, anem a pujar una muntanya, a veure alguna platja, fem una caminada enmig del Parc Nacional de Cat Ba fins al llac Ao Ech, i acabem el dia tornant a Cat Ba. Al migdia ens hem menjat una mena de mariscada, ja que aqui el peix es super fresc i molt bo. Ens han portat una mena d'olla amb el suquet de peix a taula, i nosaltres hi haviem de coure els fideus, les verdures, ... No cal dir-ho que aqui de forquilles, res de res.
Avui, si si, avui; ja sabem que xerrem molt, pero es que anavem una mica endarrerits. Avui hem llogat una barca "privada", que ens sortia millor de preu que lo organitzat, amb una parella italia-japonesa, i hem anat a veure diverses coves perdudes enmig dels illots de la Badia de Halong, i ens hem banyat en dues platges de sorra blanca paradisiaques, hem vist els coralls fent snorkel, vaja, que ha estat una excursio molt bonica, ja que el paisatge mereix molt la pena.
I ara a la tarda ja hem vingut cap a Hanoi, que es des d'on us escrivim.

Despres de Hanoi segurament anirem cap a Sapa i Dien Bien Phu, per passar despres a Laos, pero es probable que pel cami encara apareixi alguna nova parada, com per exemple Mai Chau, ...

A per cert, avui es el rimer dia que ens plou, i fa una calor de mil dimonis, no parem de suar com dos porquets en tot el dia. El menjar es molt bo pero una mica repetitiu, quasi sempre son noodles amb pollastre, verdures, bou o gambes. Tambe mengem molts rollitos de primavera.

Molts petons per tots!
Cesc i Eli

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Ieeep Nanus!!

Aixi q tot be por los vietnames??

Ja us aclariu amb aquests noms tan curts i raros?

Tornareu fets uns figurins tant caminar i tant de noodle!! jejeje

Pasta, ja et veiem a la moda vietnamita ( o mes aviat al que TU deus considerar la moda vietnamita, que el teu gust vestint sempre ha creat tendencies!!!) ja ens els veiem a tots els vietnamites tenyits de pelroig.

Feu forces fotikis i no perdeu de vista la camera ;)

Petons,

Titu & Tere

Ramon-SantsNord ha dit...

Nanos!!! Osti quin merder de noms! I suposo que entendre't serà complicat.
Val a dir que no us heu montat bé el viatge. Això havieu de parlar amb TV3 i fer el "De Vacances". Així hauríeu guanyat uns calerons jeje.
Per cert, quan firmeu "Cesc & Eli"...vol dir que un estri les vocals i l'altre les consonants?juasjuas
En fi, que celebro que us vagi bé el viatge, i que aneu informant.
Besus
MoN & punto

Anònim ha dit...

Eii parelleta, q paaaaassa?
Me n'alegro molt que us vagi tant i tant bé, aquí és com si fessiu una cursa d'orientació gegant, on les fites són els noms raros aquests que dieu...

Tal i com ha dit el titu, tireu forces fotos i ja les veurem un dia al vostre piset de barna, tot fent un sopar que cuinarà al cesc, jeje.

A veure si torneu morenos, que l'Eli ja me la imagino, però al pasta no, jajaja.

Wenu, prepareu-vos que a l'octubre hi ha la mitja marató i el trencacames. ja veurem oi....

Cuideu-vos, disfruteu i estimeu-vos.

Una abraçada, Juanito

Anònim ha dit...

Eo! Jolin que repetitiu que queda lo de "quina enveja...", però és que... en feu eh!?

Va, va, volem fotos!!!! FOTOS!!!

M'alegro que esteu tan bé i que tingueu la sort de poder llogar motos, barquetes i tot el que sigui i que podeu campar a la vostra tan tranquilament!

A disfrutar!!!!

Petonets

_núRia:.

Anònim ha dit...

Hola parella:

Ens feu molta enveja, per que pel que expliqueu us ho passeu super bé, així q feu moltes fotos i després ja les veurem junts.
l'àvia campa està al.lucinada de poder llegir els vostres textos, no cal dir-ho que us envia molts records i petons.

Per part nostra seguiu disfrutant i adquirint noves experiències i coneixements.

Per cert, i els "trajes" planxadets suposo dins a la motxilla, no?.

Petons i ultreia!

Tiets Pep i Fina

per cert molts, però molts records dels vostres cosinets el Xavier i el Blai.

Anònim ha dit...

Me n'alegro que tot us vagi tan bé.
Una mica de sana enveja.
Aprofiteu que això no passa cada dia.
Francesc papa.

Anònim ha dit...

Sóc l'avia Campa, envejo la vostra edat, però tant de bò , valtros pogueu arribar com jo estic.
Molts records de l'àvi Ramon
Âvia Campa.

La meva foto
SÓM UNA PARELLA DE VIATGERS CATALANS QUE PENSEM QUE EL MÓN TÉ TANTES COSES AMAGADES I PER CONÈIXER QUE NO ENS VOLEM QUEDAR A CASA. SOVINT QUAN TORNEM D'UN VIATGE, PENSEM ... ON SERÀ EL PROPER?